Afdrukken

Lezing Thera Coppens

Begin:
9. maart 2020
Einde:
9. maart 2020
Activiteitnr.:
14
Prijs:
EUR 10,00
Plaats:
't Web Loenen

Omschrijving

Met behulp van een PowerPoint vertelt Thera Coppens over haar boek “Suzanne en Edouard Manet”. Over de liefde van een Hollandse pianiste en een Parijse schilder’ (Meulenhoff 3de druk genomineerd voor de biografieprijs). De auteur vertelt over Suzanne Leenhoff uit Zaltbommel, die op advies van Liszt, op jonge leeftijd naar Parijs vertrok om haar pianostudie te voltooien. Ze werd de grote liefde van de schilder Edouard Manet die haar vele malen heeft geschilderd, evenals haar buitenechtelijke zoon Léon Edouard.

Maandag 20.00 - 22.00 uur
   
Docent Thera Coppens
   
Kosten € 10,-
   
Locatie 't Web Loenen a/d Vecht
   
Datum 9 maart 2020

 

 

 

 

 


Thera Coppens is een Nederlands schrijfster.

 

Thera volgde in Amsterdam een journalistieke opleiding bij De Geïllustreerde Pers en specialiseerde zich in artikelen over geschiedenis en kunst. Ze debuteerde met gedichten in De Gids en korte tv-spelen voor de AVRO. De auteur kreeg vooral bekendheid door haar vele historische boeken die gebaseerd zijn op archiefonderzoek in binnen- en buitenland. Sinds 1983 woont ze in Baarn met haar man de biograaf Wim Hazeu, ze hebben samen vier kinderen. In Baarn is sinds 1988 haar Historisch Toerisme Bureau gevestigd. Coppens leidt haar gasten persoonlijk rond op locaties die een rol spelen in haar historische boeken en artikelen.


Inschrijven voor deze activiteit: Lezing Thera Coppens

Prijs per stuk

Deelnemersgegevens

Adresgegevens

Ik ben accoord dat het bedrag, (kort) na aanvang van de activiteit, automatisch van mijn bankrekening wordt afgeschreven en met de Voorwaarden en reglementen van het Cursusproject. *

* noodzakelijke informatie